Ficatei in aluat

Intotdeauna am iubit foetajele care nu au umplutura dulce. Fie cu carne, fie cu branza ele au fost printre aperitivele mele preferate. In reteta de fata pentru umplutura vom folosi ficatei cu un gust un pic iute de la mustar.

Ingrediente pentru ficatei in aluat

400 g aluat de foietaj pastrat la frigider,
500 g ficatei,
125 g smantana,
2 lingurite cu mustar usor picant,
1 lingura cu faina,
sare, piper, ulei,

Cum se fac ficateii in aluat

Intr-o tigaie cu putin ulei rumeneste ficateii, dar numai dupa ce i-ai trecut prin putina faina.

Separat, amesteca bine smantana cu mustarul. Potriveste apoi gustul de sare si piper.

Scoate din frigider aluatul si intinde-l bine cu sucitorul. Taie-l apoi in patratele mai mari.

In mijlocul fiecarui patrat pune ficateii rumeniti si cate o lingura din amestecul de smantana cu mustar. Impatureste cu mare grija, in asa fel incat sa obtii un portofel.

Unge pe deasupara cu un ou batut si coace la cuptor 30-35 de minute.

Video

Daca nici tu nu esti multumit cu gustul pe care il are foetajul gata facut din magazin, atunci iti recomandam sa urmaresti video de mai jos pentru a vedea cum il poti face acasa.

Sursa foto