»Direct la continut

Baba Neagra


  • Timp de preparare: 1ora 30min
  • Din categoria: dulciuri, deserturi / ovo-lacto-vegetariene
  • Publicat de: Este o reteta traditionala din nordul Moldovei

Ingrediente

5 oua
500 ml kefir/lapte batut,
50-60 ml ulei,
1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
50-60 ml tuica sau alt alcool,
1/3 pahar de zahar,
2 2/3 pahare de faina,
1 lingura cacao praf,
1 praf de sare,
arome la dorinta,

Mod de preparare

Se bat ouale bine cu zaharul si sarea. Se amesteca faina cernuta cu restul ingredientelor ramase, omogenizindu-se. La final se adauga ouale batute si se amesteca usor, sa nu se lase. Se pune in cuptorul incins, intr-o tava unsa cu ulei sau unt, pentru cel putin 40 de minute, cind se verifica baba, apoi se mai lasa in cuptor dupa caz. Se rastoarna fierbinte pe un platou si se taie felii sau cubulete. Se serveste rece, cu sirop de rom sau dulceata. Pofta buna.

Vizualizari: 16770


Comentarii