»Direct la continut

Chec bun


  • Timp de preparare: 30min
  • Din categoria: dulciuri, deserturi / traditionale
  • Publicat de: vonica corina

Ingrediente

5-6 oua,
1 cana si jumatate zahar,
1/2 cana ulei,
1 cana si jumatate faina,
1 pliculet zahar vanilat,
1 pliculet praf de copt,
1 lingura apa minerala,
1 lingura cacao,

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat turnat in ploaie, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza, dupa care se toarna peste albusuri. Se adauga faina, praful de copt si la sfarsit apa minerala. Se bat bine apoi se toarna in tava de chec trei sferturi din compozitie, dupa care se amesteca aluatul ramas cu cacaoa si se adauga la restul compozitiei. Compozitia se poate folosi si pentru placintele cu fructe.

Vizualizari: 5764


Comentarii