»Direct la continut

Ciorba de cartofi cu legume


  • Timp de preparare: 1ora
  • Din categoria: ciorbe, supe, borsuri / vegetariene (de post)
  • Publicat de: Xenia

Ingrediente

300 g cartofi,
100 g morcovi,
100 g ceapă,
1 rădăcină de patrunjel,
1 ţelină,
2-3 ardei grasi,
1 fir de praz,
1/2 conopidă,
2-3 ardei graşi sau bulion,
100 ml ulei,

Mod de preparare

1) Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. 2) Jumătate din ceapă şi jumătate din zarzavat (fără cartofi) se pun într-un vas cu ulei înfierbântat şi se înăbuşă până se înmoaie, după care se stinge cu 2- 3 litri de apă fierbinte. 3) Se adaugă restul de zarzavat şi se fierb împreună 30 – 40 de minute. 4) Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe. 5 După ce cartofii şi legumele au fiert se adaugă şi roşiile (curăţate de pieliţă şi de seminţe) sau bulion. 6) Se mai lasă să dea în 2 – 3 clocote, după care se ia vasul de pe foc. 7) După gust, se poate drege ciorba cu ou şi cu smântână. 8) La servire se presară verdeaţă tăiată mărunt.

Vizualizari: 21684


Comentarii