»Direct la continut

Clatite cu gem sau dulceata

Clatite cu gem sau dulceata

  • Timp de preparare: 1ora
  • Din categoria: dulciuri, deserturi / ovo-lacto-vegetariene

Ingrediente

200 g faina
3 oua
300 ml lapte
300 ml sifon sau bere
1/4 lingurita de sare
200 g ulei
2 pliculete zahar vanilat
250 g dulceata sau gem la alegere.

Mod de preparare

Clatilele... desertul copilariei... mereu o bucurie pentru intreaga familie, atat pentru cei care le prepara, cat si pentru cei care le savureaza de indata ce sunt scoase din tigaie si asezate pe farfurie. :)
 

  1. Ouale, faina, laptele, zaharul vanilat, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece.
     
  2. Se scoate aluatul de la rece si daca s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa (aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani).

 

 

  1. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins.
     
  2. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tigaii.
     
  3. Tigaia se pune la foc scazut - clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, si se lasa sa se prajeasca.

 

 

  1. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Foile de clatite se ung apoi cu gem sau dulceata si se impacheteaza.

!Tips:

 

  • le poti impacheta sub forma de batistute, rulouri sau orice alta forma care iti vine in minte. Impinge putin capetele spre interior pentru a evita curgerea continutului.
     
  • presara putin zahar vanilat pe deasupra, pentru un gust mai placut si mai aromat.

 

Vizualizari: 68161


Comentarii