»Direct la continut

Peste pane


  • Timp de preparare: 25min
  • Din categoria: mancaruri cu peste / traditionale

Ingrediente

3-4 bucati peste file,
1-2 oua,
condimente pentru peste(facultativ)
sare, piper, ulei, faina, pesmet, Pentru sos:
1 lingura faina,
100-200 ml iaurt slab,
2 linguri smantana,
2-3 catei usturoi,
sare,

Mod de preparare

Fileul de peste se rareaza, pipereaza, se trece prin faina, apoi prin ouale batute, apoi din nou prin faina sau pesmet. Se pune la prajit in ulei incins. Bucatiile prajite se scot pe hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de grasime. Sosul se pregateste astfel: faina se dilueaza in iaurt, se adauga smantana, se pune pe aragaz la foc domol, se amesteca continuu, pana se ingroase. Se adauga usturoiul pisat si sare. Sosul se varsa peste fileu.

Vizualizari: 4859


Comentarii