»Direct la continut

Pui marinat


  • Timp de preparare: 1ora
  • Din categoria: mancaruri cu carne / traditionale

Ingrediente

1 pui taiat bucatele potrivite sau pulpe de pui,
5 cepe,
3 lamai,
2 ardei iuti(1 rosu, 1 verde),
sare, piper, ulei,

Mod de preparare

Carnea de pui se pune intr-un bol, se adauga zeama de la lamai, ceapa taiata rondele, arde iuti taiati in 2 si curatati de seminte, sare si piper. Bolul se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat 1 noapte sau cateva ore. Se scoate puiul, se pune intr-o tava si se da la cuptor, pentru a-l rumeni usor. Se scote si se da deoparte. Intr-un vas cu ulei incalzit se rumeneste ceapa din marinata, se lasa sa se caleasca usor, se adauga puiul, zeama ramasa din marinata, sare si piper. Vasul se acopera, se lasa la foc mic, aproximativ 1 ora. Se serveste cu orez.

Vizualizari: 5828


Comentarii