»Direct la continut

Salata de dovlecei cu sos de usturoi


  • Timp de preparare: 45min
  • Din categoria: salate / vegetariene (de post)

Ingrediente

3-4 dovlecei micuti,
1 catel de usturoi,
1/2 lamaie,
1 lingurita rasa chimen pudra,
2 linguri ulei masline,
sare, piper,




Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se taie in lamele fine, de 4-5 cm lungime si 1-2 cm latime. Se pune la fiert apa cu putina sare, cand da in clocot se introduc lamelele de dovlecei, se fierb 1-2 minute in apa clocotita. Se scot si se introduc in apa rece, se lasa apoi la scurs. Usturoiul se piseaza intr-un mojar cu putina sare, pana se obtine o pasta, se adauga piperul, chimenul, zeama de la 1/2 si uleiul de masline se amesteca bine. se adauga acest sos peste dovlecei.Se lasa sa se patrunda 30-45 minute, inainte de a fi servita.

Vizualizari: 25089


Comentarii