»Direct la continut

Terina de legume


  • Timp de preparare: 1ora 15min
  • Din categoria: mancaruri cu legume si zarzavaturi / ovo-lacto-vegetariene

Ingrediente

200 g ceapa,
2 ardei mici rosii,
250 g vinete,
250 g dovlecei,
250 g rosii,
4 oua,
4 linguri parmezan ras,
2 catei usturoi,
2 lingurite busuioc tocat fin,
3 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita cimbru,
1/2 lingurita boia iute de ardei, sare, piper,

Mod de preparare

Ceapa se taie in solzisori; rosiile se tin catva secunde in apa clocotita, pentru a se indeparta cu usurinta pielita, se taie in sferturi; vinetele si dovleceii se curata si se taie in cuburi de 1 cm; ardeiul se taie in fasii de 1 cm grosime. Se incinge uleiul, se adauga ceapa dupa 5 minute se adauga ardeii, se mai lasa inca 5 minute si se adauga, vinetele, dovleceii si rosiile. Se adauga sare, piper, boia si cimbru. Vasul se acopera, se lasa la foc domol, pentru 30 minute, amestecand din cand in cand. Cand legumele s-au facut, se adauga usturoiul pisat si busuiocul tocat fin. Ouale se bat cu furculita, se adauga, parmezanul ras, sare si piper. Legumele se scurg de surplusul de sos/lichidul, se adauga ouale si parmezanul, se amesteca usor. Se o unge o tava de chec sau se foloseste hartie pentru copt, se varsa amestecul de legume. Tava se da la cuptor, la 150 C, pentru 45 minute. Se sreveste rece cu masline sau maioneza.

Vizualizari: 5107


Comentarii