»Direct la continut

Tort de post cu crema de banane

Tort de post cu crema de banane

  • Timp de preparare: 45min
  • Din categoria: dulciuri, deserturi / vegetariene (de post)

Ingrediente

Pentru blat:
1 pahar zahar
1 pahar sifon/apa minerala
1 si jumatate pahar faina
1/2 pahar ulei
1 lingura gem
1 lingura nuca macinata/taiata marunt
1 lingura cacao
1 lingura pesmet
1 esenta de rom
1 pliculet praf de copt.

Pentru crema:
2 banane
1/2 lamaie
1/4 pachet margarina
1/2 cana zahar pudra

Pentru sirop:
1 cana apa
2 -3linguri zahar
1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pana se formeaza un aluat,.

 

 

Aluatul se imparte in doua parti;  si se coc pe rand intr-o forma rotunda. 

 

 

In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.

 

Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor.

 

Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza . Se umplu cu trei sferturi crema. Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane.

 

Vizualizari: 25832


Comentarii