»Direct la continut

Mancare de spanac


  • Timp de preparare: 25min
  • Din categoria: mancaruri cu legume si zarzavaturi / vegetariene (de post)

Ingrediente

1 kg de spanac,
2 cepe,
5-6 catei de usturoi,
2-3 linguri de faina,
100 ml suc de rosii,
sare, ulei,

Mod de preparare

Spanacul se curata de codite si se opareste 1 minut in apa clocotita ( zeama se pastreaza). Apoi se scurge si se toaca marunt sau se paseza cu mixerul. Din faina si suc de rosii se face un sos gros. Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute, se adauga usturoiul pisat, sarea si spanacul tocat. Deasupra lor se pune sosul gros din rosii si faina se amesteca bine turnandu-se cca 200 ml din zeama pastrata in care a fiert spancul. Se lasa sa dea in 2-3 clocote , apoi se opreste focul.

Vizualizari: 29783


Comentarii