Ciorba de urzici

Primavara ciorba de urzici este pe masa tuturor romanilor care inca mai respecta traditiile. Si ar trebui sa o facem si noi, pentru ca este plina de fier, tocmai buna dupa o iarna care ne-a lasat fara vitalitate. Stiu ca este posibil sa trambi din nas cand te gandesti la gustul de suc de urzica pe care te obliga mama ta sa il bei in copilarie. Insa ciorba aceasta nu este asa.

Ingrediente pentru ciorba de urzica

0,5 kg urzici,
1 capatana usturoi,
1 l bors,
1 ceapa,
2-3 linguri orez,
1 lingurita hrean ras,
1 legatura de leustean verde,
sare, piper, ulei,

Cum se face ciorba de urzica

Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert, impreuna cu urzicile, in 2 l de apa clocotita.

Dupa aproximativ o jumatate de ora se adauga orezul.

Cand orezul s-a fiert, se adauga borsul in care s-au incorporat usturoiul pisat si hreanul ras.

Se lasa ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute, se presara cu leusteanul tocat si se serveste imediat.

Trucuri si idei

Ciorba de urzici se poate face si cu zdrente de ou. Acestea se obtin batand un ou ca la omleta si apoi punandu-l in ciorba. Il amestecati un pic cu furculita, in oala, ca sa se faca zdrente.

Ciorba de urzici se poate face si cu zeama de varza sau iaurt.

Am vazut persoane care adauga si suc de rosii si ardei rosu. Eu insa o prefer verde, sa se simta ca e primavara.

Video

Sau puteti merge pe varianta franceza, de crema supa, mult, mult mai simpla.